Sabi Yu Rutu

De noodzaak van een Afro-centrisch onderwijs instelling voor kinderen van Afro-Europese komaf woonachtig in Nederland.

In Nederland is er een grote Afro-Europesche gemeenschap die uit verschillende delen van de wereld naar Nederland zijn gekomen en hier wonen en werken. Vanuit deze groep word aangegeven dat er een grote behoefte is aan Afro-Centrisch onderwijs die aansluit bij de behoefte en beleving van deze gemeenschap.

Kinderen verdienen een educatieve omgeving die hen ondersteunt en hun culturele achtergrond erkent. Het oprichten van een basisschool voor kinderen van de Afrikaanse diaspora is een belangrijke stap in het bevorderen van de integratie en inclusie van deze kinderen in de Nederlandse samenleving.

Sabi Yu Rutu is een school voor kinderen van Afro-Europesche afkomst en zal deze kinderen de middelen bieden om te slagen en hun gemeenschap te versterken. Naast de verbeterde leerprestaties en culturele identiteit, zal het ook bijdragen aan de sociale cohesie in de buurt en het land. Door ook ouders en de gemeenschappen bij de school en activiteiten te betrekken zal dit project bijdragen aan het creƫren van een inclusieve en diverse gemeenschap dan wel samenleving.

Sabi Yu Rutu zal niet alleen bijdragen aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit voor deze kinderen, maar ook aan het versterken van hun culturele identiteit en trots.